TARDIS.TRY.HU

Ajánlott böngészők:

320 Bejelentkezés Epizódok Karakterek Extra Érdekességek Site Info

TARDIS.TRY - A kulisszák mögött
TARDIS.TRY - A kulisszák mögött : Allons-y!

Allons-y!

John Smith  2011.07.15. 15:00

Sorrendben ez az utolsó cikk, szóval a "Már csak 7 nap" logóval ellátott bejegyzéssel kezd az olvasást!
Ebben az írásban amúgy az oldal nevéről lesz szó. (De azért lesz itt még más is. Szóval lesz mit olvasni...)


Áááá.... Felejtsétek el a fent írtakat. A vonal alatt található az, amit eredetileg ide szántam. Meg kell mondjam, hogy nehéz szülés volt ezt a cikksorozatot összehozni, ugyanis minden emlék egyszerre próbált meg digitális formát ölteni, így egyszerre több cikket is írtam :) Ne tudjátok meg, hogy ez a végleges (?) változat hányadik neki esésre lett összevagdosva!

Először is szeretném elmondani, hogy igen, levágattam a hajam :D Csak úgy, mint Charlie ott oldalt a videóban (<--- Áááá, lecseréltem a videót, de a TheMYSN csatorna gyüjtőhelyén elérhető, Things change címmel!). Nem direkt történt így. Őszintén meg sem néztem múlt héten az ajánlott videót, amikor kiraktam, csak a címe tetszett meg, hiszen ez is része volt a sugallatnak, hogy bezárjuk az oldalt :) Most viszont megnéztem, jót nevettem rajta. Na, hát valahogy így nem kell weboldalt vezetni, ha gondolkodtok egy saját összeállításán ;)

Kicsit fura ezen az oldalon személyeskedni, hiszen mindig is inkább a korlátozott személyeskedést tartalmazó hírekhez és cikkekhez voltam szokva. Bár vannak más netes projektek, ahol kiélhetem blogolási vágyaimat, de itt most még is más ilyeneket írni. Nagyon fura. De nem untatok ezzel tovább senkit. Mit is akartam mondani? Hú, nagyon sok mindent, bocsánat, ha összevissza írok.

Szóval akarok még beszélni a kis múltidéző kártyákról. Pfff... Múltidéző kártyák? WTF?! Hát, lényegében ezeken keresztül adtuk jelét annak, hogy hamarosan befejezzük pályafutásunkat. Át jött ez valakinek az elmúlt egy hét során, vagy tök feleslegesen dolgoztam velük? Mondjátok meg őszintén :) Az alapkoncepció az volt, hogy zenékből idézek olyan mondatokat, amikből talán lehet majd sejteni valamit. Aztán gondoltam, hogy sokaknak nagyon nem lesz róla fogalma, hogy ezek zenei idézetek, így válogatás albumot hoztam létre, hogy meghallgathassátok. Konkrétan ez a TARDIS.TRY.HU hattyúdala. Bezony. Rosszakaróink, remélem külön vitrinbe teszik majd a válogatást, miután kiírták hagyományos CD-re. Milyen 90'-es évekbeli szokás, mi?

Az idézetekhez pedig, egy jó epizódot is ajánlottam, amik valahogy kapcsolódnak az olvasottakhoz. Ezen ajánlatok semmikép sem tükrözik kedvenc epizódjaim listáját!

Ha már kulisszák mögött vagyunk... most olyan mintha berúgtam volna, de csak szódavizet iszom... akkor elmondom, hogy már csak 1 nap, 18 óra, 09 perc, 37 mp és egyre csökken idő van hátra az aktív létünkből. De! Még nincs kész a videó. Kb 95 %-os szinten áll. Renderelési problémák miatt, azt hiszem koncepciót kell váltanom. Ugyanis újra a régi gépemmel vagyok kénytelen dolgozni, hiszen az új most Lengyelországban nyaral. Bár csak én is azt tehetném. Na, de legalább azzal a géppel fejezem be (én személy szerint) a dolgot, amivel elkezdtem 2008-ban. Szóval kevés a kraft, így a videó minősége is hagy majd kívánni valót maga után.

Zárásképp leírok egy kisebb történetet, remélem tetszeni fog. Az elmúlt 2-3 évben úgy alakult, hogy több tanintézményben is megfordultam. Na, nem azért, mert olyan hülye lennék, hanem, mert sok féle tudást szeretnék magaménak tudni :) A lényeg, hogy így sem lesz valami szuper munkahelyem. Szóval ezeken a helyeken kérdezgették, hogy mivel tengetem a napjaimat. Én meg elmondtam, hogy többek között ezzel az oldallal is foglalatoskodom többed magammal. Erre egy csomóan rávágták, hogy "Jé, tényleg! Te hasonlítasz a Dokira." Pedig... távol álljon tőlem, hogy én bármilyen híres emberre hasonlítsak. Én én vagyok, ő meg ő. Szóval ez ment egy ideig.

Aztán idén, vagyis tavaly szeptemberben végre rászántam magam, hogy elkezdem azt tanulni, ami igazán érdekel. (Ezt most nem részletezném;) Új intézmény, új emberek, senki sem ismer. Erre már rögtön a harmadik napon az egyik csaj letámad, hogy: "Te úgy hasonlítasz valakire!" A szemem felcsillan, mondom már itt is, de jó! Megkérdeztem, hogy David Tennantre?! A csaj meg elkezdi: "Mi? Az ki? Nem, valami "ZS" kategóriás amerikai tini-horror(?)-vígjáték helyes főszereplő csávójára. Ja, mondom, oké. Akkor ez most visszalépés Tennant után?

Telik-múlik az idő szokás szerint a kolleginák nem hagynak békén azzal, hogy mégis mit csinálok én egész nap. Elmondtam nekik ismét a szitut. Megint jött a szokásos szöveg, hogy "Jé, tényleg..." De! Aztán sok-sok héttel később egy újabb esemény következett. Pizzázás közben az egyik felsőbb éves csaj nézi a szép kis pofimat. Mondom, oké biztos tetszik neki a szemem, hisz mi másért nézne? ;)
Percekig néz, majd megszólal. "Te úgy hasonlítasz valakire!" Jesszus, már enni sem hagynak - gondoltam. Megkérdezem tőle, hogy na mégis ki a jó Istenre hasonlítok szerinte? (Most ügyes voltam, nem rágtam a szájába semmit, és más sem beszélt rólam neki... :)

"Öhhhm, várj. A hétvégén néztem valamit. Valami Doki." Kérdezem tőle flegma hangon, hogy: "Dokik? (mint, Scrubs? Hiszen ezt a magyar címet sokan kötik körülöttem a DW-hez...) "Dehogy is. A hétvégén ment valami az AXN-en, valami pali egy telefonfülkével." Ne tudjátok meg milyen boldog voltam. Sok évnyi felkészülés ellenére, enyhe röhögő görcsöt kaptam. Akik tudták körülöttem a hobbimat, csak mosolyogtak, hiszen ez azért nagyon betett nekik is.

Hangsúlyozom, én soha semmilyen körülmények között nem akartam hasonlítani, egy színészre sem. Ebből az a tanulság, hogy rajongói oldalt vezetni csak is akkor szabad, ha egyáltalán nincs semmi hasonlóság az általad "imádott" sztár és közted. Vagy, ha nagyon is ezt akarod, akkor csak rajta :) De egyet már most megmondok. Fognak még más fiatal kölyköt azzal terrorizálni, hogy hasonlít rám! Csak várjátok ki a végét! ;)

Ennyi lett volna. Ez nyomta még a szívemet. Remélem jó kis olvasmány volt. Ha meg nem élvezted, akkor remélem tovább ugrottál róla. Elköszönni még nem fogok, hiszen a vonal alatti szövegben van elhelyezve a záró akkord.


Hogy miért pont TARDIS.TRY.HU? Egyáltalán hogyan is kell helyesen kiejteni, illetve hivatkozni rá más oldalakon? Hát, kiejteni így: [tárdis pont tráj pont hú], helyesen hivatkozni pedig vagy úgy kell rá, mint fentebb vagyon írva (csupa nagy betűvel) vagy esetleg csupa kis betűvel.

A tardis név nekem alapvetőnek tűnt a név választásnál, hiszen ez (vagy Ő, ha ígyjobb :) az egyetlen egy főszereplő a sorozatban, ami/aki nagyjából változatlan és pozitív "karakter". Amikor elkezdtem az építést, akkor még friendsnet.gportal.hu címen futottunk a G-portál rendszerében. Akkoriban nem voltam (még most sem, nyugi:) nagy HTML és CSS (stb...) szakértő, így gondoltam jó lesz ez a portálépítő oldal kezdetnek. Már csak a nevet kellett megváltoztatni, úgy hogy egy kredit (hivatalos fizető eszköz errefelé) sem állt rendelkezésre a gp-s domain megváltoztatásához. Ezért esett a választás a rövid try.hu-s domain kiválasztására. Rövid, ingyenes, kevesen használják és egyben jelzi, hogy csak próbálkozom. (Legalább is az én fejemben ezt jelenti a TRY szavacska.)

Aztán időközben felmerült, hogy egy igényesebb és jobb HTML alapokon dolgozó oldalra ültessem át az oldalt, de idő hiányában ez soha nem valósult meg. Aztán divatba jöttek a portálépítő oldalnál is kevesebb erőfeszítést igénylő blogok. Viszonylag kicsi erőfeszítés, és gyors siker mindkét oldalon, így maradtam inkább itt a sokak által Gay Portálnak becézett helyen. Erre soha sem voltam büszke (mármint a tényre, hogy G portált használok;) de magára az oldalra egy idő után már igen.

És ha már büszkeség. Nagyon sok olyan kinézete volt az oldalnak, amit letagadok ha megkérdezik, hogy ez is mi voltunk? :) Ugyanakkor néha jó látni, hogy hova fejlődött a portál. Személyes kedvencem kinézet terén, az a mostani design (4.5). A legkedvesebb fejléc képem, amivel órákig bajlódtam pedig a 3.5-ös designhoz tartozik. David van rajta, és épp sétál az időörvénybe. Ide kattintva megnézheted.

 

Szóval valahogy így alakult meg ez a rajongói oldal 3 évvel ezelőtt, 2008 júliusában. Egy korszak véget ér a hazai Doctor Who rajongói oldalak történetében, viszont egy újabb fejezet épp most vette kezdetét.

Az összes eddigi szerkesztőnek és lelkes olvasónak köszönöm a segítségét. Öröm volt veletek alkotni! Nem kell csüggedni, velem (ha minden jól megy) két-három év múlva, máshol, másformában úgy is találkoztok majd. Addig is, Sziasztok!

Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
 
Még nincs hozzászólás.
 

Doctor Who kezdőknek | Írj nekünk! | Vendégkönyv | Hirdető | Harcolj a spam ellen! Katt ide!
© TARDIS.GPORTAL.HU 2005-2015


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést &#8222;BECSÜLET KASSZÁS&#8221; alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!